Writing as a Service

Lees hier hoe wij als sociale onderneming te werk gaan. Kijk je liever een video? Onze oprichter Sam legt in de onderstaande video uit wat wij kunnen doen dankzij de aanschaf van jouw Correctbook.

 

Sociale Onderneming 

Correctbook is een sociale onderneming. Maar wat betekent dat nou precies? Terwijl de meeste bedrijven vanuit een commerciële drijfveer werken, ligt dat bij ons anders. Onze missie is onze primaire drijfveer en het commerciële aspect van ons bedrijf is slechts een middel om ons sociale doel te behalen. Onze visie is om schrijven toegankelijk te maken voor iedereen op deze wereld.

 

Hoe we dat doen?

Correctbook verkoopt duurzame notitieboeken in ontwikkelde landen en gebruikt vervolgens een groot deel van deze omzet om kinderen in ontwikkelingsgebieden te voorzien van uitwisbaar schrijfmateriaal. Dit ontvangt veel positieve reacties en veel mensen willen onze sociale missie dan ook graag steunen. Sommigen zijn benieuwd hoe veel ze precies bijdragen met hun aankopen. Dat maken we dan ook graag inzichtelijk voor de geïnteresseerden!

 

Hoe meten wij succes?

Wij voorzien kinderen in ontwikkelingsgebieden van duurzaam schrijfmateriaal omdat dit hen de kans geeft om te leren schrijven en lezen. Het is voor ons belangrijk dat we echt een impact maken en daarom meten wij ons succes niet in het aantal schriften dat we hebben gedoneerd maar juist in het aantal kinderen dat kan (blijven) schrijven. Wij hebben meerjarige projecten waarbij we zorgen dat de kinderen langdurig kunnen blijven schrijven. Dit betekent dat we kapotte Correctbooks en pennen vervangen, inktpotten bijvullen en leraren blijven trainen in de omgang met het Correctbook.

 

Impact per verkocht Correctbook

Gezien we meer dan alleen één schrift geven is het lastig om de exacte impact per verkocht Correctbook aan te tonen. Toch hebben we dit inzichtelijk kunnen maken door middel van een onderzoek. Het onderzoek heeft gekeken naar de impact die we hebben kunnen realiseren in de afgelopen jaren aan de hand van de verkopen tot dusver. Uit dit onderzoek blijkt dat we per verkocht Correctbook gemiddeld één kind uit een ontwikkelingsgebied één trimester lang kunnen laten schrijven met ons uitwisbare schrijfmateriaal. Dat is natuurlijk fantastisch! Je kunt er dus op rekenen dat jouw aankoop van een Correctbook ervoor zorgt dat een kind uit een ontwikkelingsgebied één trimester lang kan schrijven met duurzaam schrijfmateriaal.