Sales & relatiemanager bij sociale onderneming Correctbook

Ben jij een resultaat- en klantgerichte verkoper met een hands-on mentaliteit en strategisch inzicht? Vind je het leuk om nieuwe contacten aan te gaan en bestaande contacten met (key) accounts te onderhouden en zo voor een soepele samenwerking te zorgen? Dan is Correctbook op zoek naar jou!

Over Correctbook

Correctbook is een snelgroeiende en prijswinnende sociale onderneming die zich inzet in de strijd tegen het wereldwijde analfabetisme. Elke dag gaan er nog steeds 250 miljoen kinderen naar school zonder schrijfmateriaal en wij willen daar verandering in brengen. In vijf jaar tijd willen wij een miljoen kinderen van ons oneindig uitwisbare schrijfmateriaal voorzien. In Europa dragen we met de verkoop van onze herschrijfbare materialen bovendien bij aan het tegengaan van (papier)verspilling. Het Correctbook-mes snijdt daarmee aan twee kanten!

De baan

Je behandelt offerte aanvragen van wederverkopers en bereidt de hieruit volgende orders voor, zodat onze productie afdeling ze kan uitvoeren. Je onderhoudt de bestaande contacten met wederverkopers (retailers, b2b wederverkopers, winkelketens en distributeurs) en benadert mogelijke nieuwe relaties die onze producten kunnen gaan verkopen. Je denkt mee over onze algehele verkoopstrategie en draagt samen met een collega-sales manager zorg voor je eigen deel van het verkooptraject (van offerte tot orderbevestiging). Een aantal keer per jaar ga je mee naar beurzen waar je Correctbook representeert.

Onze gedroomde kandidaat

De ideale kandidaat voor deze functie is allereerst iemand die enthousiast is over de missie van Correctbook en anderen in zijn enthousiasme mee kan nemen. Daarnaast is het belangrijk dat je een groei-mentaliteit hebt en resultaatgericht werkt. We willen de snelle groei van Correctbook zowel binnen als buiten Nederland op gang houden! Het is belangrijk dat je communicatief vaardig bent en het leuk vindt om contact te maken en te onderhouden met bestaande en (potentiële) nieuwe relaties. Op strategisch vlak draag je je steentje bij in ons sales team door actief mee te denken hoe we de sales verder vorm kunnen geven.

Functie-eisen

• Affiniteit met de sociale missie van Correctbook is een vereiste;

• Communicatief vaardig;

• Een afgeronde relevante opleiding op HBO+ niveau;

• Systematisch en resultaatgericht werken;

• Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Goede beheersing van de Duitse taal is een pré;

• Minimaal 32 uur per week beschikbaar;

• Last but not least: Een positieve en collegiale instelling;

Informatie en sollicitatie Voor meer informatie kan je ons mailen (elise@correctbook.nl) of bellen en vragen naar Elise de Jong.

Soort dienstverband: Fulltime