Bij 2020 denkt u aan?

Duurzaamheid. Men erkent de problemen in de wereld en ziet 2020 als streven om alles op de rit te hebben. Niet alleen de bedrijven zijn er mee bezig, de Europese Unie heeft verschillende targets gesteld, bijvoorbeeld een vermindering van 20% van emissies.

Correctbook heeft de maatschappij hoog zitten. Wij willen niet alleen heel veel kinderen in nood leren schrijven, wij willen ook een positief effect hebben in onze nabije omgeving. Zo starten wij onze nieuwe campagne in 2017: ‘Correctbook Office 2020’. Een initiatief om alle kantoren in Europa zo groen mogelijk te maken met onze producten. Geen flip-overs meer, geen schriften en notitieblokken meer.

Correctbook – een herbruikbaar notitieblok

Correctbook is en blijft onze rode draad. Een herbruikbaar notitieblok. Elke werknemer heeft nog maar één notitieblok nodig. Dat bespaart niet alleen heel veel papier, Correctbook zet zich in voor een zowel duurzame productie, als circulair gebruik van onze producten.

  1. Herbruikbaar. ‘Consuminderen’. Correctbook is herbruikbaar. Wist jij dat wij gemiddeld 130.000 kilo papier per jaar gebruiken? Dit staat gelijk aan 30 olifanten. Maar dat niet alleen. Minder productie van notitieblokken betekent ook minder gebruik van grondstoffen, energie, water, vervuiling en minder afval.
  1. Duurzame productie. Onze productie is duurzaam, dat durven wij gerust te zeggen. Waarom? Dat leggen wij graag uit aan de hand van 6 kernwaarden.

2.1 Klimaat neutrale productie

Bij de productie van Correctbook worden er geen broeikasgassen vrijgelaten en er wordt gebruik gemaakt van duurzame energie. Zo is er geen sprake van de grootste boosdoener: Co2 uitstoot.

2.2 Made in Europe, eerlijke handel

Wij krijgen vaak de vraag, worden de producten niet door kinderen gemaakt? Nee natuurlijk niet. Al onze producten worden gemaakt in Europa. De strikte Europese wetten voor arbeidsomstandigheden gelden voor ons dus ook.

2.3 Verantwoord bosbeheer

Voor elke boom dat wij gebruiken in onze productie wordt er een nieuwe boom geplant!

2.4 Vrij van schadelijke stoffen

Bij onze productie komen geen schadelijke stoffen vrij. Zo hebben wij dit jaar ons verpakkingsmateriaal aangepast, aangezien dit voorheen nog niet het geval was.

2.5 Recyclebaar papier

De volgende stap is om onze notitieblokken te maken met recyclebaar papier. En dit is nu al mogelijk! Grote orders kunnen wij al verwezenlijken met recyclebaar papier. Het is dus nog even afwachten en alle Correctbooks hebben herbruikbaar, gerecycled, papier.

  1. Circulair gebruik producten

Het klinkt allemaal heel mooi. Minder papier. Duurzame productie. Er mist alleen toch iets. Waar gaan die Correctbooks heen als ze niet meer worden gebruikt? Correctbook stimuleert circulair gebruik van onze producten. Als een Correctbook niet meer wordt gebruikt, dan willen wij deze graag inzetten in de ontwikkelingslanden. Stuurt u het boek retour naar ons postadres, dan zorgen wij dat het boek gebruikt gaat worden door een kindje in nood.

De volgende stap is om de boeken, die niet meer te gebruiken zijn, te leveren aan lokale papierfabrikanten in Zuid-Afrika voor recycling doeleinden.

Sticky Whiteboards

Ons tweede product is een mooie vervanger van de Flip-Over. Geen grote flip-overs meer in kantoor, maar een whiteboard dat u op elke vlakke oppervlakte kunt plakken en overal naar toe kan meenemen. Ook bij aankoop van Sticky Whiteboards maken wij kinderen in nood blij met Correctbooks.

 

Gaat u voor een groen kantoor? Doe mee aan onze ‘Correctbook Office 2020’ campagne! Vraag vrijblijvend een offerte aan.