Marketing & Communicatie manager (fulltime)

Ben jij die ster in communicatie die van alle (online) markten thuis is? Als jij de gezochte aanvulling op ons team bent, ben je daarnaast iemand die bewust in het leven staat. Iemand voor wie het welzijn van mens en planeet zaken zijn die je raken. Het is voor jou een belangrijke meerwaarde om daar in je werk een positieve bijdrage aan te kunnen geven.

 

Over Correctbook

Correctbook is een duurzaam georiënteerde producent van uitwisbare notitieboeken met de missie: strijden tegen wereldwijd analfabetisme. Onze visie: schrijven toegankelijk maken voor iedereen op de wereld. Dit doen wij door een deel van onze omzet te gebruiken voor projecten waarbij wisbare Correctbook schrijfmaterialen beschikbaar worden gesteld aan ontwikkelingsgebieden in de wereld waar schrijfmateriaal schaars is (zie ook achtergrondinformatie onder deze vacature). Correctbook telt een team van vijf mensen.

 

De baan

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de marketing en communicatie strategie van Correctbook. Dat houdt in dat alle externe informatiestromen van Correctbook via jou verlopen en dat je daarnaast in de gaten houdt wat er over Correctbook wordt gepubliceerd. Je initieert marketingacties en zet deze op in samenwerking met interne en / of externe partners. Je schrijft (pers)berichten en nieuwsbrieven voor diverse markten en je houdt onze online platforms en de resultaten daarvan in de gaten. Je doet mee in de productontwikkeling en de presentatie hiervan. Je bewaakt de huisstijl, de schrijfstijl en de waarden van Correctbook in al onze uitingen. Bij dit alles houd je overzicht en bepaal je op basis van de strategie waar en hoe Correctbook optimaal kan worden gepromoot. Je bent aanspreekpunt voor onze externe online marketing specialisten en signaleert actief mogelijke kansen of knelpunten.

 

Functie-eisen

• Je staat volledig achter de missie van Correctbook en draagt dit uit in je werk;

• Communicatief ijzersterk in woord en geschrift;

• Relevante opleiding op het gebied van Marketing en Communicatie;

• Enkele jaren recente en relevante werkervaring; • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;

• De Nederlandse taal beheers je uitstekend. Goede beheersing van de Duitse en/of Franse taal is een pré;

• Basiskennis van grafische programma’s is een pre;

• Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;

• Je bent open en eerlijk en hebt een positieve, collegiale instelling;

• Je vindt het leuk om een keer per jaar mee te gaan met een reis naar onze projecten in diverse landen in Afrika om over onze missie te kunnen publiceren.

 

Informatie en sollicitatieprocedure

De eerste gespreksronde voor deze functie staat gepland op dinsdag 17 november. De tweede ronde is op dinsdag 24 november. Voor meer informatie over deze vacature kan je ons mailen (elise@correctbook.com) of bellen (010-3105099) en vragen naar Elise de Jong. Je CV met persoonlijke motivatie mail je ook naar elise@correctbook.com.

 

Achtergrondinformatie over (de missie van) Correctbook

Iedere dag gaan 250 miljoen kinderen naar school zonder schrijfmateriaal. Mede hierdoor zijn wereldwijd meer dan 750 miljoen mensen boven de 15 jaar analfabeet. In 2014 zag de oprichter van Correctbook, Sam, met eigen ogen kinderen in Zuid-Afrika zonder pen en papier op school zitten. Schrijfmateriaal was voor hun ouders te duur en na aanschaf ook weer snel weer op.
Daar wilde hij wat aan doen en ontwikkelde Correctbook, het uitwisbare notitieboek dat hier én in ontwikkelingsgebieden oneindig mee gaat. Met elke verkoop van een Correctbook kunnen wij één kind in Afrika drie maanden lang voorzien van dit uitwisbare schrijfmateriaal. Zo maken wij met onze klanten en andere betrokkenen schrijven toegankelijk voor iedereen op de wereld!