De strijd tegen analfabetisme

Correctbook is een prijswinnende sociale onderneming die strijdt tegen analfabetisme. Er zijn wereldwijd zo’n 800 miljoen mensen boven de 15 jaar die niet kunnen lezen en schrijven. Daarnaast gaan er iedere dag 250 miljoen kinderen naar school zonder pen en papier. Correctbook zet zich voor hen in door oneindig uitwisbare schrijfmaterialen te produceren. Per verkocht Correctbook kunnen wij drie maanden schrijven beschikbaar stellen aan kinderen binnen onze projecten.

Impact meter

0
Kinderen in ontwikkelingsgebieden een jaar geholpen met een uitwisbaar Correctbook Schrijfset
0
Correctbooks in productie voor kinderen in ontwikkelingsgebieden
Één Correctbook voor één trimester afbeelding

Heb je al een Correctbook, maar wil je ons nóg een handje helpen in de strijd tegen analfabetisme? Word een Correctbook Buddy!

1 verkocht Correctbook zorgt voor drie maanden lang schrijven

Voor ieder verkocht Correctbook, kunnen wij een kind in een ontwikkelingsgebied drie maanden lang van ons duurzame schrijfmateriaal voorzien. De kinderen krijgen een Correctbook set bestaande uit een pen, een wisdoekje, hervul-inkt en kluisjes in de klas. Na ieder jaar vervangt Correctbook materialen die stuk zijn gegaan en levert Correctbook voldoende inktpotten om het volgende jaar te kunnen blijven schrijven. De leraren krijgen training hoe met de producten om moet worden gaan en de deelnemende scholen worden begeleid om er zeker van te zijn dat de Correctbooks op de juiste manier worden gebruikt. Uit onze verkoop- en donatieresultaten van de afgelopen jaren blijkt dat wij per verkocht Correctbook een kind uit een ontwikkelingsgebied gemiddeld drie maanden lang kunnen laten schrijven op ons wisbaar schrijfmateriaal.

icoon_ontwerpen_correctbook
icoon_ontwerpen_correctbook2
icoon_ontwerpen_correctbook4
icoon_ontwerpen_correctbook3

ONS VERHAAL

Tijdens een vakantie in Zuid-Afrika werd oprichter Sam geconfronteerd met het wereldwijde probleem van analfabetisme. Hij verbaasde zich erover dat de kinderen daar niet vroegen om eten of kleren, maar om zaken als pen en papier. Deze kinderen wilden zich ontwikkelen door te leren lezen en schrijven, maar de benodigde materialen daarvoor hadden ze niet. Als ze deze spullen al konden kopen, raakten ze gauw weer op en waren de kinderen terug bij af. Met deze problematiek kwam Sam terug in Nederland na die vakantie. Hij besloot: “Er moet schrijfmateriaal komen dat oneindig lang meegaat.”

DE WEG NAAR 1 MILJOEN

Correctbook wil een miljoen kinderen van uitwisbaar schrijfmateriaal voorzien vóór 2023. Het doel is dat alle kinderen die een Correctbook ontvangen hier minimaal 4 jaar mee kunnen blijven schrijven. Wij stellen ons een ambitieus doel om daarmee een statement te maken in de wereld. Analfabetisme krijgt te weinig aandacht en hier moet verandering in komen. Ben jij benieuwd of wij dit gaan halen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CORRECTBOOK DIARY

Sinds januari 2019 heeft Correctbook een eigen productielijn in Rwanda. Hier worden alle Afrikaanse boeken lokaal en eerlijk geproduceerd. De impact van Correctbook gaat exponentieel hard. Oprichter Sam wil in de videoserie “Correctbook Diary” iedere stap laten zien die Correctbook in Afrika zet.

Strategisch partner

Distributie partners

Edukans
Rhiza
EPR